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  • [8]
    2021 | Zeitschriftenaufsatz | Veröffentlicht | PUB-ID: 2949681 OA
    Vortmann, M., Stumpf, A. K., Sgobba, E., Dierks-Hofmeister, M. E., Krehenbrink, M., Wendisch, V. F., Philipp, B., et al. (2021). A bottom-up approach towards a bacterial consortium for the biotechnological conversion of chitin to L-lysine. Applied Microbiology and Biotechnology, 105, 1547-1561. https://doi.org/10.1007/s00253-021-11112-5
    PUB | PDF | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
     
  • [7]
    2020 | Zeitschriftenaufsatz | Veröffentlicht | PUB-ID: 2937278
    Sgobba, E., & Wendisch, V. F. (2020). Synthetic microbial consortia for small molecule production. Current Opinion in Biotechnology, 62, 72–79. doi:10.1016/j.copbio.2019.09.011
    PUB | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
     
  • [6]
    2018 | Dissertation | Veröffentlicht | PUB-ID: 2933765
    Sgobba, E. (2018). Utilization of hexosamine containing feedstocks by Corynebacterium glutamicum: pathway engineering and construction of synthetic consortia. Bielefeld: Universität Bielefeld.
    PUB
     
  • [5]
    2018 | Zeitschriftenaufsatz | Veröffentlicht | PUB-ID: 2918840
    Sgobba, E., Stumpf, A. K., Vortmann, M., Jagmann, N., Krehenbrink, M., Dirks-Hofmeister, M. E., Moerschbacher, B., et al. (2018). Synthetic Escherichia coli-Corynebacterium glutamicum consortia for L-lysine production from starch and sucrose. Bioresource Technology, 260, 302-310. doi:10.1016/j.biortech.2018.03.113
    PUB | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
     
  • [4]
    2018 | Zeitschriftenaufsatz | Veröffentlicht | PUB-ID: 2930465 OA
    Sgobba, E., Blöbaum, L., & Wendisch, V. F. (2018). Production of food and feed additives from non-food-competing feedstocks. Valorizing N-acetylmuramic acid for amino acid and carotenoid fermentation with Corynebacterium glutamicum. Frontiers in Microbiology, 9, 2046. doi:10.3389/fmicb.2018.02046
    PUB | PDF | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
     
  • [3]
    2016 | Zeitschriftenaufsatz | Veröffentlicht | PUB-ID: 2904857 OA
    Matano, C., Kolkenbrock, S., Hamer, S. N., Sgobba, E., Moerschbacher, B. M., & Wendisch, V. F. (2016). Corynebacterium glutamicum possesses β-N-acetylglucosaminidase. BMC Microbiology, 16(1), 177. doi:10.1186/s12866-016-0795-3
    PUB | PDF | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
     
  • [2]
    2016 | Zeitschriftenaufsatz | Veröffentlicht | PUB-ID: 2904860
    Wendisch, V. F., Fernandes de Brito, L., Gil Lopez, M., Hennig, G., Pfeifenschneider, J., Sgobba, E., & Veldmann, K. H. (2016). The flexible feedstock concept in Industrial Biotechnology: metabolic engineering of Escherichia coli, Corynebacterium glutamicum, Pseudomonas, Bacillus and yeast strains for access to alternative carbon sources. Journal of Biotechnology, 234, 139-157. doi:10.1016/j.jbiotec.2016.07.022
    PUB | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
     
  • [1]
    2016 | Zeitschriftenaufsatz | Veröffentlicht | PUB-ID: 2901989
    Wendisch, V. F., Jorge, J., Perez, F., & Sgobba, E. (2016). Updates on Industrial Production of Amino Acids using Corynebacterium glutamicum. World J Microbiol Biotechnol, 32(6), 105. doi:10.1007/s11274-016-2060-1
    PUB | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
     

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